Måla på Mallorca
 
 I mer än 20 år har jag haft målarkurser på Österlen. Länge har jag drömt om att även ha kurs på Mallorca och nu blir det av. Mellan 19 – 23 mars 2018 planerar jag att ha en målarkurs i den lilla staden Soller på Mallorca. Jag har hittat ett litet fint hotell där vi kan bo. Det ägs av två systrar och har en fantastisk trädgård där vi kan förverkliga våra målardrömmar. Besök gärna deras hemsida: www.canroses.com.

Jag har tänkt ca 10 deltagare och då kan vi hyra hela hotellet själva. Naturligtvis kan man ta med sig resesällskap även om medföljande får roa sig själva medan vi målar på dagarna. Någon dag gör vi utflykt till Puerto de Soller och en annan dag kan vi måla i bergen. Kursen ska innehålla något om teknik, material, lite konsthistoria och så pratar vi förstås om våra verk. Kanske tillverkar vi våra egna målarfärger. Vi tittar och lär oss av varandra och av konsthistorien om hur man kan avbilda sitt motiv.

Kostnaden för min kurs är 5000 kr per pers.
Var och en bokar och betalar sin egen resa, liksom hotellkostnad, resor på ön och mat.

Jag har redan tre anmälningar och först till kvarn gäller.

Jag tror att det kan bli en givande, rolig och inspirerande vecka och hoppas att du vill vara med.

Hör av er till mig på mail om ni vill vara med.

 

 

 
 
 
Här är info om sommarens målarkurs- 18 på Österlen
 
Jag tänkte i år ha två kurser: vecka 31 och 32. Max antal elever per kurs är 12. Vi börjar på måndag morgon och håller på till fredag eftermiddag. Vi kommer som vanligt att ha annexet till Vitaby hotell som bas, men förhoppningen är att vi ska kunna vara ute så mycket som möjligt. Jag har tänkt mig att vi ska inrikta oss på landskapsmåleri och då tänker jag såväl på de vida vyer som Österlen kan erbjuda, som på de små nära landskapen i form av en gårdsplan, en fiskebod eller en trädgård. Jag har tänkt att kursen ska beröra färglära, perspektiv, måleriteknik och lite om landskapsmåleriets idé och historia. Men framförallt mycket eget arbete. Skisser, experiment, samtal och målarglädje under några intensiva dagar.
 
Kostnaden är 3.000 kr i år. Ni har eget material med er, en akvarellåda, eller en uppsättning akrylfärg, duk eller papper. Någon kanske föredrar oljefärg och det brukar också gå bra. Vi kan diskutera material. Jag kommer även att erbjuda möjligheter till experiment med vissa material.
 
Jag har tänkt mig en anmälningsavgift på 1.000 kr som betalas till mitt postgiro: pg 441 47 64-3. Principen är ”först till kvarn…” Maila mig när ni har betalt, eller om ni har frågor om kursen, boende eller annat.
 
Vidarebefodra gärna detta mail till vänner och bekanta som du vet kan vara intresserade. Eller om ni är en konstförening, sprid informationen bland era medlemmar.
 
Hoppas att vi ses!
Hälsningar
Johan Petterson
070-424 32 32