Här är info om sommarens målarkurs på Österlen
 
Jag tänkte i år ha två kurser: vecka 31 och 32. Max antal elever per kurs är 12. Vi börjar på måndag morgon och håller på till fredag eftermiddag. Vi kommer som vanligt att ha annexet till Vitaby hotell som bas, men förhoppningen är att vi ska kunna vara ute så mycket som möjligt. Jag har tänkt mig att vi ska inrikta oss på landskapsmåleri och då tänker jag såväl på de vida vyer som Österlen kan erbjuda, som på de små nära landskapen i form av en gårdsplan, en fiskebod eller en trädgård. Jag har tänkt att kursen ska beröra färglära, perspektiv, måleriteknik och lite om landskapsmåleriets idé och historia. Men framförallt mycket eget arbete. Skisser, experiment, samtal och målarglädje under några intensiva dagar.
 
Kostnaden är 3.000 kr i år. Ni har eget material med er, en akvarellåda, eller en uppsättning akrylfärg, duk eller papper. Någon kanske föredrar oljefärg och det brukar också gå bra. Vi kan diskutera material. Jag kommer även att erbjuda möjligheter till experiment med vissa material.
 
Jag har tänkt mig en anmälningsavgift på 1.000 kr som betalas till mitt postgiro: pg 441 47 64-3. Principen är ”först till kvarn…” Maila mig när ni har betalt, eller om ni har frågor om kursen, boende eller annat.
 
Vidarebefodra gärna detta mail till vänner och bekanta som du vet kan vara intresserade. Eller om ni är en konstförening, sprid informationen bland era medlemmar.
 
Hoppas att vi ses!
Hälsningar
Johan Petterson
070-424 32 32